lauantai 21. tammikuuta 2017

Hyökkäys Retkipaikkaan!

Huit hait! Niin se vaan kävi, et ku menin tarjoamaa kirjotuksiani ulospäi, ni siitähä vallan innostuttiin. Kokovartalokommandoon voi siis törmätä nykyisin myös Retkipaikan tekstejä lukiessa.


Ensimmäisenä omana tekstinäni Retkipaikan kautta näki päivänvalon vanha kunnon Kuksan teko -artikkeli.


Omaksi iloksi ja muiden harmiksi Kvk jatkaa kuitenkin myös tällä kanavalla. Isommat proosat kirjoitan ensisijaisesti Kvk:n ja osa näistä teksteistä päätyy siinä sivussa julkaistavaksi myös Retkipaikkaan aina vähä tapauksesta riippuen. Retkipaikan porukkaan liittymisessä oli kuitenkin myös ihan oikee idea pelkkien tuplajulkaisujen sijaan, eli Retkipaikkaan tulen suoltamaan herkemmällä näppäinsormella tätä blogia enemmän lyhyempiä ja ytimekkäämpiä tekstejä retkeilystä, etenkin paikallisesti täällä Etelä-Kurjalassa ja lähiseuduilla. Retkipaikan tekstien tarkempi sisältö kelluu vasta ideanmurusina allekirjoittaneen aivoliemessä, et sen kummemmin ei niitä kannata ruveta ennustelemaan tai selvännäkemään, ku et linja poikkee varmaan hieman Kvk:lle tyypillisestä ja nuo yksittäiset lyhyemmät tekstit jäänevät myös suurelta osaa yksinomaan Retkipaikan julkaisuiksi. Retkipaikan perinteisen retkeilyn linjasta poiketen kun Kvk:n sisältö kuitenkin on välillä vähän muutakin (esim. 300), ni myös Kvk:n tulee jäämään eksklusiivista sisältöä. Molempiin siis tulee jotain samaa, mut myös jotain omaa. Muista vaihella välillä kanavaa, siis!

Jos "Original Kokovartalokommando" -tekstiä sensuroidaan viilataan Retkipaikkaa varten syystä X, niin alkuperäisen ja sen vähemmän laadunvalvontaa nähneen version kaikkine köntsineen ja valupurskeineen voi sitten lukea aina täältä. Vähä niiku sellasta "behind the scenes" -hommaa tai seiskatuumasen vinyylisinglen b-puolen meininkiä ois siis ilmassa, ku alkuperäisen blogin lukijalle saattaa olla jotai mukahauskaa lisämatskua ja b-puolia luvassa.

Kokovartalokommando siis jatkaa, mutta kahella eri kanavalla. Onkohan kukaan muute huomannu, et on myös olemassa kolmas, vanhempi kanava? Tällei pikamainintana sanottakoot, et se on tuo miun ja reissutoveri J. Siekkisen wanha blogi, joka on edelleen luettavissa, vaik tekstin dumppaaminen kyseiselle verbaliikan kaatopaikalle onkin lopetettu. Se blogi on siis täysin vailla huoltoa ja ruostuu pystyyn, ku vanha kuplavolkkari erään joutsenolaisen talon pihassa kesätalvisäilytyksessä sammaleen alla ties kuinka monetta vuosikymmenettä putkeen: Kuvia on katoillut Googlen nielemänä, tekstit on pötköön kirjoitettu ja jos mahdollista, niin koko touhu on höystetty jopa tätä nykyistä blogia huonommalla huumorilla. Oha siin kyl jotai symbolista. Se oli kuiteki sitä aikaa, kun nautittava lukukokemus ei ollut mikään määräävä tekijä kirjottaessa ja reissutkin oli kaikkea muuta, kuin ulkopuolisen näkökulmasta mielenkiintoisia. Nykyiseenhän ei siis ole muuttunut muu, ku blogin nimi, heh! Ei mut vakavasti ottaen vaihe se oli tuokin ja tärkeä vaihe olikin, et on päästy tänne asti näissä hommissa. Ai mihin? Tästä taas edellee eteenpäi.